Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 59,922 tūkst. t mėsos* – 2,55 proc. daugiau, palyginti su 2017 m. sausio–liepos mėn. Per šių metų septynis mėnesius kiaulienos gamyba padidėjo 4,90 proc. (iki 36,554 tūkst. t), galvijienos – išliko beveik nepakitusi (sumažėjo vos 0,90 proc.) ir sudarė 23,300 tūkst. t. 2018 m. sausio–liepos mėn. avienos gamyba sumažėjo 6,43 proc. (iki 68,559 t). Subproduktų** gamyba sudarė 6,949 tūkst. t ir, palyginti su 2017 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 9,18 proc.
2018 m. sausio–liepos mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2017 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 5,07 proc. ir sudarė 29,853 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06

2018-08-29 2018 m. sausio–liepos mėn., palyginti su 2017 m. atitinkamu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba