Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 29,848 tūkst. t mėsos* – 5,50 proc. daugiau, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2020 m. I ketvirtį padidėjo visų rūšių mėsos gamyba, pvz., galvijienos – 7,48 proc. (iki 10,792 tūkst. t), kiaulienos – 4,35 proc. (iki 19,015 tūkst. t), avienos – 43,34 proc. (iki 40,94 t). Subproduktų** gamyba sudarė 3,649 tūkst. t ir, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 4,13 proc.
2020 m. I ketvirtį dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2019 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 4,58 proc. ir sudarė 13,053 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)

2020 m. I ketvirtį, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba