Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 98,038 tūkst. t mėsos* – 3,54 proc. daugiau, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu. Analizuojamu laikotarpiu kiaulienos gamyba padidėjo 6,89 proc. (iki 62,574 tūkst. t), avienos – 25,73 proc. (iki 155,715 t), o galvijienos – sumažėjo 1,99 proc. (iki 35,309 tūkst. t). Subproduktų** gamyba padidėjo 1,86 proc., iki 11,838 tūkst. t.
2020 m. sausio–spalio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2019 m. analogišku laikotarpiu, sumažėjo 1,93 proc. ir sudarė 44,819 tūkst. t.

  • neįskaitant paukštienos
    ** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
    *** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)

2020 m. sausio–spalio mėn. Lietuvoje mėsos* gamyba padidėjo 3,54 proc.