Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 117,717 tūkst. t  mėsos* – 4,02 proc. daugiau, palyginti su 2019 m. Analizuojamu laikotarpiu kiaulienos ir avienos gamyba padidėjo: kiaulienos – 7,45 proc. (iki 75,805 tūkst. t), avienos – 16,11 proc. (iki 186,17 t), o galvijienos gamyba sumažėjo 1,74 proc. (iki 41,725 tūkst. t). 2020 m. subproduktų** gamyba sudarė 14,500 tūkst. t ir, palyginti su 2019 m., padidėjo 4,09 proc.

2020 m. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2019 m., sumažėjo 1,77 proc. ir sudarė 53,623 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)

Naudojant ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

2020 m., palyginti su 2019 m., Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba