Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 8,745 tūkst. t mėsos* – 4,26 proc. mažiau, palyginti su 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2022 m. sausį 33,94 proc. (iki 14,16 t) padidėjo avienos gamyba, o galvijienos ir kiaulienos sumažėjo, atitinkamai 1,39 proc. (iki 3,010 tūkst. t) ir 5,77 proc. (iki 5,720 tūkst. t). Nors analizuojamu laikotarpiu 0,82 proc. buvo paskersta daugiau galvijų, tačiau vidutinis paskerstų galvijų (supirktų, savų užaugintų ir skerstų pagal paslaugą kitoje skerdykloje) skerdenų svoris sudarė 283,13 kg ir buvo 2,19 proc. lengvesnis nei 2021 m. sausio mėn. Subproduktų** gamyba sudarė 1,178 tūkst. t ir, palyginti su 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 10,96 proc.

2022 m. sausį dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2021 m. analogišku laikotarpiu, sumažėjo 10,49 proc. ir sudarė 3,749 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, subproduktų, kraujo arba vabzdžių ir daugiausia  iš jų pagaminti maisto produktai  (išskyrus kepenines dešras ir paruoštus valgius bei patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.61.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)

Naudojant ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

2022 m. sausį, palyginti su 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje mėsos* pagaminta mažiau