VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras, ruošdamasis 2019 m. žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimui, š. m. balandžio 5 d. Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijoje organizavo seminarą „Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei Lietuvos kaimo plėtros 2014–2020 m. programos su plotu susijusių priemonių aktualijos“.
Seminare dalyvavo savivaldybių ir seniūnijų atsakingi darbuotojai iš visos Lietuvos, kurie deklaravimo metu konsultuos paramos gavėjus ir padės jiems pateikti paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus bei gyvulius paraiškas, taip pat registruos ir (arba) atnaujins žemės ūkio valdas.
Su 2019 m. pasėlių deklaravimo naujienomis supažindino Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos I-ojo ES paramos skyriaus patarėjas Tadas Švilpauskas. Pranešimą „Su plotu susijusių priemonių taisyklių pakeitimai 2019 m.“ skaitė Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos I-ojo ES paramos skyriaus vyr. specialistė Agnė Prakapienė. 2019 m. pasėlių deklaravimo naujoves pristatė VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro Geografinių informacinių sistemų skyriaus vadovė Raminta Vitkauskienė.
Su seminaro metu skaitytais pranešimais galite susipažinti čia.

Artėjant 2019 m. žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimui seminare aptartos paraiškų teikimo naujovės