Informuojame, kad 2018 m. balandžio 16 d. prasidėjo žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas.
• Paramos už žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus paraiškos priimamos nuo 2018 m. balandžio 16 d. iki birželio 4 d.
Pavėluotai paraiškos priimamos iki einamųjų metų birželio 29 d., už kiekvieną pavėluotą darbo dieną (savaitgaliai, šventinės dienos ir po jų einanti pirma darbo diena laikomi viena darbo diena) tiesioginių išmokų už plotą sumą mažinant 1 proc.
Pasibaigus pavėluotai teikiamų paraiškų priėmimo terminui, paraiška priimama tik tais atvejais, kai vėlavimą lėmė nuo pareiškėjo valios nepriklausančios (force majeure) aplinkybės. Tokiais atvejais pareiškėjas ar jo įpėdinis per 15 darbo dienų nuo tos dienos, kai sužinojo arba galėjo sužinoti apie nuo pareiškėjo valios nepriklausančias (force majeure) aplinkybes, bet ne vėliau kaip iki einamųjų metų spalio 31 d.
• Taip pat ūkininkai, siekiantys kompensacinės paramos už žuvusius ir (arba) nepasėtus žieminius pasėlius dėl 2017 m. vasaros liūčių, paraiškas ir nukentėjusius plotus turi įbraižyti ir pateikti iki birželio 4 d. Vėliau prašymai gauti kompensacines išmokas nebus tenkinami.
• Paramos paraiškos gali būti pateiktos savarankiškai, t. y. užpildžius ir patvirtinus elektroninės paraiškos duomenis Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje https://paseliai.vic.lt arba kreipiantis į savivaldybės (seniūnijos) darbuotoją, kuris padės užpildyti ir patvirtinti elektroninės paraiškos duomenis Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje.
• Atkreipiame dėmesį, kad paramos paraiškos turi būti užpildytos ir patvirtintos Paraiškų priėmimo informacinėje sistemoje. Užpildžius paramos paraiškos formos popierinę formą arba elektroninę rinkmeną (word, pdf ir kt.) tokios paramos paraiškos nebus administruojamos.

2018 m. žemės ūkio naudmenų ir kitų plotų deklaravimas