Informuojame, kad VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (ŽŪIKVC) sulaukė informacijos, kad kai kurie gyvūnų augintinių savininkai ir laikytojai gauna trumpąsias SMS žinutes, kuriose augintinių savininkai ir laikytojai raginami gyvūną augintinį registruoti Gyvūnų augintinių registre (GAR) ar pakeisti (atnaujinti) GAR jau esančius gyvūno augintinio duomenis. Kartu perspėjama, kad to nepadarius gresia administracinės nuobaudos. Norime atkreipti dėmesį, kad ŽŪIKVC, administruodamas GAR, nesiunčia gyvūnų augintinių savininkams ir laikytojams trumpųjų žinučių. Išlikite budrūs ir neatsakinėkite į tokio pobūdžio SMS žinutes.

Jei gavote aukščiau paminėtą ar panašaus pobūdžio įtarimų keliantį pranešimą dėl gyvūnų augintinių, prašome informuoti apie tai ŽŪIKVC el. paštu pagalba@vic.lt.

Primename, kad, norėdami gyvūnus augintinius pirmą kartą registruoti GAR ar pakeisti (atnaujinti) gyvūnų augintinių duomenis šiame registre, galite kreiptis į veterinarijos paslaugų teikėjus arba  Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą.

Veterinarijos gydytojų, turinčių galimybę registruoti ir ženklinti gyvūnus augintinius, sąrašas:

Gyvūnų augintinių registras

Svarbi informacija dėl gyvūnų augintinių registravimo