Konferenciją organizuoja Pasaulinė obuolių ir kriaušių asociacija (toliau – WAPA) ir Lenkijos Vaisių augintojų asociacija.

Informacija apie tarptautinę obuolių ir kriaušių derliaus prognozių konferenciją, vyksiančią rugpjūčio 8–10 d. Varšuvoje, Lenkijoje, yra pateikta svetainėje www.prognosfruit.eu. „Prognosfruit“ konferencija yra svarbiausias Europos obuolių ir kriaušių sektoriaus metinis renginys. Jame dalyvauja apie 250 obuolių ir kriaušių augintojų, perdirbėjų, prekybininkų iš Europos ir kitų šalių. Taip pat Europos Sąjungos žemdirbių bei jų kooperatyvų organizacijos (COPA COGECA) atstovai.

Konferencijoje nuo 1976 m. WAPA pateikia kasmetinę obuolių ir kriaušių derliaus prognozę. Po nedidelio 2017 m. derliaus visi ypač laukia kokia obuolių ir kriaušių derliaus prognozė bus paskelbta 2018–2019 m. sezonui.

Konferencijoje yra aptariamos vaisių rinkos tendencijos Europos Sąjungoje ir už jos ribų, šviežių ir perdirbtų vaisių sektorių perspektyvos, nagrinėjami naujausi aktualūs klausimai svarbūs obuolių ir kriaušių pramonėje.

Diskutuojama tokiomis temomis kaip tarptautinės prekybos raida, pateikiamos naujausios išvados apie obuolių ir kriaušių tyrimus, inovacijas bei diskutuojama kitais aktualiais klausimais.

 

Šaltinis: WAPA
Parengė D. Reipienė, tel. (8 37) 39 74 49

2018-07-27 Tarptautinė obuolių ir kriaušių derliaus prognozių 42-oji konferencija „Prognosfruit 2018“ vyks Varšuvoje, Lenkijoje