Bulvių, skirtų šviežias vartoti, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse 2019 m. lapkričio mėn., palyginti su 2018 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 15,72 proc. daugiau, t. y. 3 466,927 t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 15,89 proc. mažiau – 679,436 t.

Daržovių, skirtų šviežias vartoti, 2019 m. lapkričio mėn., palyginti su 2018 m. lapkričio mėn., supirkta 6,18 proc. daugiau, t. y. 4 498,049 t. Kininių kopūstų supirkimas padidėjo 4,17 karto (iki 49,501 t), agurkų – 2,44 karto (iki 294,051 t), porų – 2,03 karto (iki 43,175 t), salotų – 56,93 proc. (iki 51,247 t), svogūnų – 31,56 proc. (iki 1 034,689 t), svogūnų laiškų – 20,87 proc. (iki 17,517 t), baltagūžių kopūstų – 6,50 proc. (iki 1 400,113 t), morkų – 2,15 proc. (iki 1 040,746 t). Tačiau burokėlių supirkimas sumažėjo 42,68 proc. (iki 229,715 t), pomidorų – 36,36 proc. (iki 269,030 t), salierų gumbų – 8,08 proc. (iki 9,277 t), raudongūžių kopūstų – 7,15 proc. (iki 24,463 t).

Pievagrybių, skirtų šviežius vartoti, 2019 m. lapkričio mėn., palyginti su 2018 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 21,86 proc. mažiau (145,751 t).

Obuolių buvo supirkta 3,49 proc. mažiau (507,469 t).

Perdirbimo įmonėse 2019 m. lapkričio mėn., palyginti su 2018 m. lapkričio mėn., daržovių supirkimas padidėjo 25,15 proc. (iki 2 649,780 t). Burokėlių supirkimas padidėjo 38,62 proc. (iki 2 389,404 t). Kitų daržovių supirkimas sumažėjo: svogūnų – 28,13 proc.(iki 81,566 t), morkų – 22,84 proc. (iki 106,041 t), baltagūžių kopūstų – 11,75 proc. (iki 72,045 t).

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė D. Reipienė, tel. (8 37) 39 74 49

2019 m. lapkričio mėn. Lietuvoje šviežiam vartojimui ir perdirbimui daržovių buvo supirkta daugiau