Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 37,771 tūkst. t mėsos* – 2,91 proc. mažiau, palyginti su 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2022 m. sausio–balandžio mėn. galvijienos ir avienos gamyba padidėjo, atitinkamai 4,21 proc. (iki 13,860 tūkst. t) ir 12,51 proc. (iki 50,150 t), o kiaulienos – sumažėjo 6,65 proc. (iki 23,861 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 4,560 tūkst. t ir, palyginti su 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 11,09 proc.

2022 m. sausio–balandžio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2021 m. analogišku laikotarpiu, sumažėjo 2,56 proc. ir sudarė 15,587 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** Dešros ir panašūs produktai iš mėsos, subproduktų, kraujo arba vabzdžių ir daugiausia iš jų pagaminti maisto produktai (išskyrus kepenines dešras ir paruoštus valgius bei patiekalus)) (PGPK kodas 10.13.14.61.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)

Naudojant ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

2022 m. sausio–balandžio mėn., palyginti su 2021 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje mažėjo mėsos* gamyba