Bulvių, skirtų šviežias vartoti, iš Lietuvos augintojų didmeninės, mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse 2022 m. gruodžio mėn., palyginti su 2021 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 17,73 proc. daugiau, t. y. 4 400,630 t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 37,65 proc. mažiau – 433,460 t.

Daržovių, skirtų vartoti šviežias, 2022 m. gruodžio  mėn., palyginti su 2021 m. gruodžio mėn., supirkta 0,81 proc. mažiau, t. y. 3 961,757 t. Kininių kopūstų supirkimas sumažėjo 47,38 proc. (iki 33,522 t), salierų gumbų – 42,53 proc. (iki 8,183 t), česnakų – 41,22 proc. (iki 4,204 t), porų – 38,22 proc. (iki 28,440 t), raudongūžių kopūstų – 20,46 proc. (iki 12,237 t), salotų – 19,59 proc. (iki 47,134 t), svogūnų laiškų – 13,43 proc. (iki 30,009 t), baltagūžių kopūstų – 12,76 proc. (iki 680,761 t), burokėlių – 11,11 proc. (iki 198,556 t), agurkų – 1,09 proc. (iki 316,970 t). Tačiausvogūnų supirkimas padidėjo 16,96 proc. (iki 1 111,667 t), pomidorų – 16,26 proc. (iki 36,179 t), morkų – 0,96 proc. (iki 1 441,039 t).

Pievagrybių, skirtų vartoti šviežius, 2022 m. gruodžio mėn., palyginti su 2021 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 9,91 proc. daugiau (263,003 t).

Obuolių supirkimas padidėjo 17,19 proc.ir sudarė 672,898 t.

Perdirbimo įmonėse 2022 m. gruodžio mėn., palyginti su 2021 m. gruodžio mėn., daržovių supirkimas padidėjo 6,99 proc. (iki 3 121,961 t). Baltagūžių kopūstų supirkimas padidėjo 41,95 proc. (iki 55,432 t), burokėlių – 9,75 proc. mažiau (2 912,945 t). Tačiau morkų buvo supirkta 7,69 proc. mažiau (113,503 t), svogūnų – 2,39 karto mažiau (38,931 t), kitų daržovių – 7,6 karto mažiau (1,150 t).

Šaltinis: ŽŪDC (LŽŪMPRIS)

2022 m. gruodžio mėn. Lietuvoje bulvių šviežiam vartojimui supirkta daugiau, o perdirbimui – mažiau