Nuo 2008 m. iki 2016 m. pievagrybių gamyba Vokietijoje padidėjo 22 proc. (nuo 57 tūkst. t iki 70 tūkst. t). Negalutiniais duomenimis, 2017 m. pievagrybių gamyba buvo dar didesnė ir sudarė 76 tūkst. t. Augant gamybai, didėjo ir suvartojamas šalyje išaugintų šviežių pievagrybių kiekis vienam gyventojui (nuo 1,60 kg 2008 m. iki 1,91 kg 2016 m. arba 19 proc.). Tačiau skaičiuojant šviežius ir konservuotus bei importuotus pievagrybius, suvartojamas kiekis vienam gyventojui sudaro 3,03 kg.
Lietuvoje nagrinėjamu laikotarpiu pievagrybių supirkimas padidėjo 50 proc. (nuo 1 362,232 t – 2008 m. iki 2 053,892 t – 2017 m.).

Šaltiniai: AMI, ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė D. Reipienė, tel. (8 37) 39 74 49

2018-04-27 Vokietijoje padidėjo pievagrybių gamyba ir suvartojimas