Bulvių, skirtų vartoti šviežias, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse 2019 m. balandžio mėn., palyginti su 2018 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 31,05 proc. mažiau, t. y. 2 295,661 t. Perdirbti skirtų bulvių supirkta 21,81 proc. mažiau – 429,057 t.
Daržovių, skirtų vartoti šviežias, 2019 m. balandžio mėn., palyginti su 2018 m. balandžio mėn., supirkta 1,74 proc. daugiau, t. y. 3 765,596 t. Pomidorų supirkimas padidėjo 2,05 karto (iki 286,563 t), morkų – 1,93 karto (iki 1 055,833 t), agurkų – 44,21 proc. (iki 1 712,550 t), salotų – 24,93 proc. (iki 47,666 t), svogūnų laiškų – 5,95 proc. (iki 42,174 t), burokėlių – 5,76 proc. (iki 401,958 t). Tik baltagūžių kopūstų ir svogūnų buvo supirkta labai mažai, nes jų atsargos šiemet baigėsi anksčiau.
Šiltnamiuose agurkų ir pomidorų šiemet gautas didesnis derlius, nes auginamos derlingesnės veislės ir buvo palankios oro sąlygos.
Pievagrybių, skirtų vartoti šviežius, 2019 m. balandžio mėn., palyginti su 2018 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 2,56 proc. daugiau (182,431 t).
Obuolių, skirtų vartoti šviežius, supirkimas padidėjo 2,62 karto (iki 983,678 t), nes praėjusiais metais buvo didelis derlius.
Perdirbimo įmonėse 2019 m. balandžio mėn., palyginti su 2018 m. balandžio mėn., daržovių supirkimas sumažėjo 20,62 proc. (iki 1 778,625 t). Svogūnų supirkimas sumažėjo 4,61 karto (iki 23,421 t), baltagūžių kopūstų – 2,56 karto (iki 23,529 t), morkų – 31,02 proc. (iki 107,897 t), burokėlių – 15,20 proc. (iki 1 623,213 t).

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė D. Reipienė, tel. (8 37) 39 74 49

2019 m. balandžio mėn. Lietuvoje šviežiam vartojimui bulvių buvo supirkta mažiau, tačiau daržovių – daugiau