Žemės ūkio technikos gamintojas AGCO / Fendt sustabdo gamybą Marktoberdorfe ir Asbach-Bäumenheime. Pagrindinių gamybos vietų Europoje uždarymas reiškia, kad svarbių traktorių surinkimo komponentų pakanka tik iki 2020 m. kovo 24 d.

Nepaisant labai geros užsakymų situacijos, Fendt nuo 2020 m. kovo 25 d., dėl komplektuojančių dalių trūkumo, turi nutraukti traktorių gamybą. Kaip atsargumo priemonė, gamybos darbuotojams buvo prašoma ir patvirtinta trumpalaikio darbo pašalpa iki 2020 m. birželio mėn. pabaigos. Fendt prekybos partneriai, taigi ir jų klientai, toliau galės naudotis klientų aptarnavimo ir atsarginių dalių tiekimo tarnybomis. Kitose Fendt vietose Feuchte, Waldstetten, Hohenmölsen ir Wolfenbüttel vis dar užtikrinamas dalių tiekimas, todėl gamyba gali būti tęsiama.

AGCO koncerne darbuotojų, prekybininkų ir ūkininkų saugumas yra pagrindinis mūsų pastangų objektas“, – sakė Christoph Gröblinghoff, AGCO / Fendt generalinis direktorius. „Tuo pat metu Fendt daro viską, kad klientai galėtų ir toliau maitinti gyventojus.“ Kad apsaugotų darbuotojus, bendrovė taiko griežtas higienos taisykles, ir,  kur tik įmanoma, siūlo nuotolinio darbo sprendimus,. Tuo pačiu metu AGCO / Fendt užsitikrina save, kad ir toliau rinkoje išliktų pelninga ir stabili.

Tas pats pasakytina ir apie Fendt pardavimo partnerius, kurie nori kuo geriau aptarnauti ūkininkus pavasarinių užsakymų ir sėjos metu. Dėl komplektuojančių dalių trūkumo, vadovybė šiuo metu nemato kitos išeities, kaip tik nutraukti Fendt traktorių gamybą. Kada traktorių gamyba gali būti vėl tęsiama, priklauso nuo komplektuojančių dalių tiekėjų. „Mes pradėsime darbą, kai tik vėl ims veikti tiekimo grandinės“, – sako Christoph Gröblinghoff.

Fendt sustabdo traktorių gamybą