Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 47,652 tūkst. t mėsos* – 1,01 proc. daugiau, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu. Per pirmuosius šių metų penkis mėn. padidėjo kiaulienos – 3,54 proc. (iki 30,929 tūkst. t) ir avienos – 27,38 proc. (iki 63,67 t) gamyba, o galvijienos – sumažėjo 3,43 proc. (iki 16,659 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 5,867 tūkst. t ir, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 1,15 proc.

2020 m. sausio–gegužės mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2019 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 3,46 proc. ir sudarė 22,097 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC ((LŽŪMPRIS)
Naudojant ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį

2020 m. sausio–gegužės mėn., palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba