2019 m. vasario mėn. Europos Sąjungos komisaras, atsakingas už sveikatą ir maisto saugą, V. Andriukaitis perspėja, kad visame pasaulyje, kartu ir Lietuvoje, didėja atsparumas antibiotikams. Paukštienos įmonės turi riboti stiprių antibiotikų, kaip augimą skatinančių medžiagų, naudojimą paukščių fermose, nes tai turi įtakos dideliam mirčių skaičiui Europoje ir pasaulyje. Šalys, kurios uždraudė antibiotikų naudojimą, pastebi, kad antibiotikų nauda pramonėje nebuvo tokia didelė. Numatoma, kad ateityje intensyvią paukštienos gamybą turėtų keisti integralių gamybos procesų kūrimas.
2018 m. rugpjūčio mėn. Lietuvoje įmonių grupė ,,KG Group‘‘ atsižvelgdama į pasaulinio mąsto grėsmę pirkėjams pasiūlė be antibiotikų užaugintą vištieną. Prekės ženklas ,,Užauginta be antibiotikų“ ant vištienos pakuotės reiškia, kad augdamos vištos buvo sveikos ir niekada negavo antibiotikų. Visos kitos vištos augimo metu gydymo tikslais galėjo gauti antibiotikų.

Šaltinis: Poultryworld.net

Parengė: D. Špokaitė, tel. (8 37) 39 78 02

Pasaulyje antibiotikų naudojimas paukštienos įmonėse nemažėja