Ekspertų nuomone, Didžiosios Britanijos pasitraukimas be sutarties turės katastrofiškų pasekmių šalies paukštienos gamintojams, nes sujauks nusistovėjusią eksporto ir importo tvarką. Iki šiol Jungtinė Karalystė buvo priklausoma nuo galimybės eksportuoti paukštienos gabalus su kaulu (tokius kaip šlaunelės ir sparneliai) į šalis, kurios šiai mėsai teikia pirmenybę, ir importuoti vištienos krūtinėlę tam, kad patenkintų vartotojų poreikius, o pasitraukus be sutarties ir įsigaliojus naujiems importo tarifams ankstesnės sutartys su ES nebeteks prasmės. Tikėtina, kad vietoj aukštus ES standartus atitinkančios, bet brangesnės paukštienos į šalį bus įvežama daugiau šios produkcijos iš trečiųjų šalių.
EK duomenimis, Jungtinė Karalystė iki šiol buvo antra pagal dydį ES paukštienos gamintoja (po Lenkijos), pagaminanti 13 proc. visos ES paukštienos.
Statistikos departamento duomenimis, lietuviškos paukštienos eksportas į Didžiąją Britaniją 2019 m. sausio–liepos mėn. sudarė 1 138,61 t – 4,1 proc. viso per šį laikotarpį eksportuoto kiekio.

Šaltiniai: PoultryWorld, EK,SD

Artėjant „Brexit‘ui“ Didžiosios Britanijos paukštienos gamintojams kelia nerimą neaiškios eksporto ir importo perspektyvos