Per šių metų devynis mėnesius Lietuvoje buvo pagaminta 83,917 tūkst. t mėsos – 8,85 proc. daugiau, palyginti su 2018 m. sausio–rugsėjo mėn. Analizuojamu laikotarpiu didėjo visų rūšių mėsos gamyba, pavyzdžiui, galvijienos – 4,58 proc. (iki 31,339 tūkst. t), kiaulienos – 11,57 proc. (iki 52,474 tūkst. t), avienos – 12,45 proc. (iki 104,030 t). Subproduktų** gamyba sudarė 10,338 tūkst. t ir, palyginti su 2018 m. sausio–rugsėjo mėn., padidėjo 15,73 proc.

2019 m. sausio–rugsėjo mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2018 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 4,04 proc. ir sudarė 40,762 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06

2019 m. sausio–rugsėjo mėn. Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba