Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 113,170 tūkst. t mėsos* – 8,86 proc. daugiau, palyginti su 2018 m. Per 2019 m. visų rūšių mėsos gamyba didėjo: galvijienos – 5,41 proc. (iki 42,461 tūkst. t), kiaulienos – 11,03 proc. (iki 70,548 tūkst. t), avienos – 19,25 proc. (iki 160,34 t).

2019 m. subproduktų** gamyba sudarė 13,930 tūkst. t ir, palyginti su 2018 m., padidėjo 15,64 proc.

Praėjusiais metais dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2018 m., padidėjo 3,98 proc. ir sudarė 54,591 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltiniai: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Vitkienė, tel. (8 37) 39 73 88

2019 m., palyginti su 2018 m., Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba