Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 77,147 tūkst. t mėsos* – 3,49 proc. daugiau, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu. Per šių metų aštuonis mėn. kiaulienos gamyba padidėjo 6,03 proc. (iki 49,602 tūkst. t), avienos – 35,94 proc. (iki 119,125 t), o galvijienos – sumažėjo 0,90 proc. (iki 27,427 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 9,396 tūkst. t ir, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 2,61 proc.

2020 m. sausio–rugpjūčio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2019 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 0,92 proc. ir sudarė 36,367 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC ((LŽŪMPRIS)
Naudojant ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį

2020 m. sausio–rugpjūčio mėn., palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba