Nuo Rusijos karinių veiksmų pradžios Ukrainos paukštininkystės įmonės patyrė didelius nuostolius. Didžiausia Ukrainos kiaušinių gamintoja ,,Avangard“ pranešė, kad šiuo metu įmonės finansiniai nuostoliai sudaro 1,5 mlrd. grivinų (51 mln. JAV dolerių), nes dėl Rusijos agresijos smarkiai sumažėjo gamybos pajėgumai – buvo uždarytos ir sunaikintos kelios  įmonės, o kai kurie paukštynai liko be pašaro ir paukščiai buvo ,,pasmerkti mirčiai“. Chersono regione esanti Čornobajivskajos bendrovė pranešė, kad dėl pašarų trūkumo dalį gatavų paukštienos gaminių ir vištų dedeklių atidavė vietos gyventojams, o didžiąją dalį pulko paskerdė, visiškai atjungė elektrą ir sustabdė gamybą. ,,Avangard“ bendrovės atstovai perspėja, kad apie 3 mln. vištų gali žūti be galimybės jas sunaikinant aplinką tausojančiu būdu. Artimiausiu metu panašioje situacijoje gali atsidurti ir kitos pagrindinės įmonės  – kiaušinių ūkis Makarivo kaime ir kiaušinių ferma Brovary mieste Kijevo regione. Dėl to Ukrainos paukštienos pramonė prarastų dar 1 mln. vištų.

Dabartiniai įvykiai Ukrainoje stabdo kiaušinių gavybą, šalyje gali pritrūkti vištų kiaušinių.

Didžiausia Ukrainos broilerių mėsos gamintoja MHP pranešė, kad kovo 11 d. buvo apšaudytas didžiausias šaldytų maisto produktų sandėlis Kvitnevės kaime Kijevo srityje. Be MHP šiuo sandėliu naudojosi ir didieji prekybos tinklai. Bendrovė patyrė 230 mln. grivinų (8,5 mln. JAV dolerių) nuostolių.

Net ir sunkiomis aplinkybėmis „Avangard“ bendrovė įsipareigoja užtikrinti Ukrainos gyventojų  ir jos gynėjų aprūpinimą maistu, dovanodama šimtus tūkstančių šalyje pagamintų kiaušinių.

                                                                                                         Šaltinis Poultryworld.net

Dėl Rusijos agresijos kenčia Ukrainos paukštienos pramonė