Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 68,796 tūkst. t mėsos* – 2,98 proc. daugiau, palyginti su 2017 m. sausio–rugpjūčio mėn. Per šių metų aštuonis mėnesius kiaulienos gamyba padidėjo 5,84 proc. (iki 41,916 tūkst. t), o galvijienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 1,16 proc. (iki 26,799 tūkst. t) ir 6,70 proc. (iki 79,938 t). Subproduktų** gamyba sudarė 7,973 tūkst. t ir, palyginti su 2017 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 9,37 proc.
2018 m. sausio–rugpjūčio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2017 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 4,79 proc. ir sudarė 34,638 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Vitkienė, tel. (8 37) 39 78 05

2018-10-15 2018 m. sausio–rugpjūčio mėn., palyginti su 2017 m. atitinkamu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba