Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 86,912 tūkst. t mėsos* – 2,07 proc. daugiau, palyginti su 2017 m. sausio–spalio mėn. Per šių metų dešimt mėnesių padidėjo tik kiaulienos gamyba – 4,95 proc. (iki 52,554 tūkst. t), o galvijienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 2,04 proc. (iki 34,250 tūkst. t) ir 4,09 proc. (iki 107,409 t). Subproduktų** gamyba sudarė 10,052 tūkst. t ir, palyginti su 2017 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 8,75 proc.
2018 m. sausio–spalio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2017 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 4,38 proc. ir sudarė 43,92 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06

2018 m. sausio–spalio mėn., palyginti su 2017 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba