Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 28,291 tūkst. t mėsos* – 9,19 proc. daugiau, palyginti su 2018 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2019 m. I ketvirtį padidėjo kiaulienos ir galvijienos gamyba – atitinkamai 13,76 proc. (iki 18,222 tūkst. t) ir 1,84 proc. (iki 10,041 tūkst. t), o avienos – sumažėjo 12,23 proc. (iki 28,562 t). Subproduktų** gamyba sudarė 3,504 tūkst. t ir, palyginti su 2018 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 20,39 proc.
2019 m. I ketvirtį dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2018 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 2,90 proc. ir sudarė 12,479 tūkst. t.

  • neįskaitant paukštienos
    ** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
    *** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Vitkienė, tel. (8 37) 39 73 88

2019 m. I ketvirtį, palyginti su 2018 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba