Per šių metų pirmus penkis mėnesius, palyginti su 2018 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje buvo pagaminta 47,178 tūkst. t mėsos – 10,25 proc. daugiau, palyginti su 2018 m. sausio–gegužės mėn. Analizuojamu laikotarpiu kiaulienos ir galvijienos gamyba padidėjo – atitinkamai 13,90 proc. (iki 29,877 tūkst. t) ir 4,49 proc. (iki 17,251 tūkst. t), tačiau avienos – sumažėjo 3,96 proc. (iki 49,986 t). Subproduktų** gamyba sudarė 5,800 tūkst. t ir, palyginti su 2018 m. sausio–gegužės mėn., padidėjo 16,27 proc.
2019 m. sausio–gegužės mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2018 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 7,53 proc. ir sudarė 21,962 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltiniai: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06

2019 m. sausio–gegužės mėn. Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba