Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 9,897 tūkst. t mėsos* – 1,94 proc. mažiau, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2020 m. sausio mėn. padidėjo galvijienos ir avienos gamyba – atitinkamai 7,06 proc. (iki 3,869 tūkst. t) ir 46,90 proc. (iki 15,66 t), o kiaulienos sumažėjo 7,06 proc. (iki 6,012 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 1,222 tūkst. t ir, palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 4,65 proc.

2020 m. sausio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2019 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo 2,95 proc. ir sudarė 4,477 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Naudojant ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

2020 m. sausio mėn., palyginti su 2019 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje sumažėjo mėsos* gamyba