Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 109,923 tūkst. t mėsos* – 7,11 proc. mažiau, palyginti su 2021 m. Analizuojamu laikotarpiu galvijienos ir kiaulienos gamyba mažėjo, atitinkamai, galvijienos – 3,04 proc. (iki 42,310 tūkst. t), kiaulienos – 9,52 proc. (iki 67,436 tūkst. t), o avienos – padidėjo 2,46 proc. (iki 177,84 t). Subproduktų** gamyba sudarė 13,014 tūkst. t ir, palyginti su 2021 m., padidėjo 0,21 proc.

2022 m. dešrų***, palyginti su 2021 m.,  Lietuvoje buvo pagaminta 7,24 proc. mažiau, iš viso 47,139 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, subproduktų, kraujo arba vabzdžių ir daugiausia  iš jų pagaminti maisto produktai  (išskyrus kepenines dešras ir paruoštus valgius bei patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.61.00).

Šaltinis ŽŪDC (LŽŪMPRIS)

Naudojant ŽŪDC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

2022 m., palyginti su 2021 m., Lietuvoje sumažėjo mėsos* gamyba