Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 71,024 tūkst. t mėsos* – 3,16 proc. mažiau, palyginti su 2022 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2023 m. sausio–rugpjūčio mėn. didėjo galvijienos ir avienos gamyba, atitinkamai 3,77 proc. (iki 28,536 tūkst. t) ir 4,96 proc. (iki 111 t) gamyba, o kiaulienos – sumažėjo 7,34 proc. (iki 42,377 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 8,651 tūkst. t ir, palyginti su 2022 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 0,22 proc.

2023 m. sausio–rugpjūčio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2022 m. analogišku laikotarpiu, sumažėjo 3,37 proc. ir sudarė 30,773 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, subproduktų, kraujo arba vabzdžių ir daugiausia iš jų pagaminti maisto produktai (išskyrus kepenines dešras ir paruoštus valgius bei patiekalus)) (PGPK kodas 10.13.14.61.00)

Šaltinis: ŽŪDC (LŽŪMPRIS)

Naudojant ŽŪDC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

2023 m. sausio–rugpjūčio mėn., palyginti su 2022 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje sumažėjo mėsos* gamyba