Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo paga-minta 16,478 tūkst. t mėsos* – vos 0,82 proc. daugiau, palyginti su 2017 m. sausio–vasario mėn. Per pirmuosius du šių metų mėnesius galvijienos ir avienos gamyba Lietuvoje padidėjo atitinkamai 2,31 (iki 6,21 tūkst. t) ir 8,39 proc. (iki 21,20 t), palyginti su 2017 m. sausio–vasario mėn. Kiaulienos gamyba sumažėjo vos 0,08 proc. (iki 10,247 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 1,895 tūkst. t ir, palyginti su 2017 m. sausio–vasario mėn., padidėjo 12,61 proc.
2018 m. sausio–vasario mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2017 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 4,11 proc. ir sudarė 7,961 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06

2018-05-02 2018 m. sausio–vasario mėn., palyginti su 2017 m. atitinkamu laikotarpiu, Lietuvoje mėsos* gamyba išliko beveik nepakitusi