Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 98,665 tūkst. t mėsos* – 0,65 proc. daugiau, palyginti su 2020 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2021 m. sausio–spalio mėn. padidėjo tik galvijienos gamyba – 2,75 proc. (iki 36,278 tūkst. t), o visų kitų rūšių mėsos sumažėjo: kiaulienos – 0,50 proc. (iki 62,248 tūkst. t), avienos – 11,31 proc. (iki 138,106 t). Subproduktų** gamyba sudarė 11,910 tūkst. t ir, palyginti su 2020 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 1,79 proc.

2021 m. sausio–spalio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2020 m. analogišku laikotarpiu, sumažėjo 7,38 proc. ir sudarė 42,242 tūkst. t.

* neįskaitant paukštienos

** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)

*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)

Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)

Naudojant ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS) duomenis, būtina nurodyti šaltinį.

2021 m. sausio–spalio mėn., palyginti su 2020 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba